In uitvoering

De Klipper Bocholt - Woonresidentie

Energie-neutrale woonresidentie  (-)


Voor een nieuwbouw residentie ‘De Klipper’ van 21 appartementen in Bocholt heeft GDb engineering een energieneutraal energieconcept ontwikkeld. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een collectief gesloten geothermisch systeem waarop per appartement een individuele warmtepomp wordt aangesloten. De compacte warmtepomp eenheden kunnen in één toestel de behoefte inlossen voor verwarming, koeling en sanitair warm water productie. Bovendien laat dit systeem toe om een privatieve meting per appartement toe te passen voor het energieverbruik van verwarming, koeling, sanitair warm water en ventilatie.


Opdracht GDb engineering: zero-energy-building-design, conceptbewaking energie-neutraal bouwen, engineering technische installaties en EPB-verslaggeving.

Kringloopwinkel Tongeren - Werkatelier

Energie-neutraal werkatelier (-)


Voor een nieuw werkatelier aan de huidige Kringloopwinkel in Tongeren heeft GDb engineering een duurzaam concept uitgewerkt. Het gebouw wordt verwarmd met een geothermische warmtepomp. De vloeractivering in de vloeropbouw zorgt door middel van stralingsoverdracht voor een ideale opwarming en afkoeling van het gebouw. 


Opdracht GDb engineering: zero-energy-building-design, conceptbewaking energie-neutraal bouwen en engineering technische installaties.